Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fuktdimensionering ger fuktsäkrare byggnader (informationsskrift i serien: Fuktsäkerhet i byggnader)

Författare

  • Kenneth Sandin

Summary, in Swedish

Bygg rätt från början är ett centralt motto om man vill bygga ett sunt hus. Fuktdimensionering är en hjälp för att lyckas med detta. Fukt orsakar ofta dålig innemiljö och kostnaden för att åtgärda fuktskador uppgår till miljardbelopp årligen. Genom att använda den kunskap som finns skulle de vanligaste fuktproblemen kunna undvikas. Kunskapen finns dokumenterad bl a i serien Fuktsäkerhet i byggnader. Vid en fuktdimensionering systematiseras kunskapen och appliceras på hela byggnaden. Speciellt viktigt är att projektera byggnaden på ett riktigt sätt. Merkostnaden för en fuktdimensionering är obetydlig jämfört med kostnaden om man får fuktskador. I denna skrift beskrivs fuktdimensioneringsmetodiken och hur den kommer in i kvalitetssäkringen.

Publiceringsår

1998

Språk

Svenska

Publikation/Tidskrift/Serie

BFR T-skrift

Volym

T19:1998

Dokumenttyp

Bok

Förlag

Byggforskningsrådet (BFR)

Ämne

  • Materials Engineering
  • Building Technologies

Nyckelord

  • fuktdimensionering fukt fuktskydd metoder projektering kvalitetssäkring exempel vägledningar handledningar anvisningar

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1104-8433
  • ISBN: 91-540-5823-6