Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lagen som evangelium? Den nya synen på Paulus och judendomen

Författare

Summary, in Swedish

I den här boken visar författaren hur flera historiska och teologiska faktorer samverkat till att skapa bilden av motsatsförhållandet mellan judendom och kristendom, vilket starkt bidragit till den idétradition som möjliggjorde Förintelsen och som fortfarande lever kvar inom kyrka och akademi. Enligt den traditionella synen har kristendomen uppfattats som judendomens definitiva motsats. Vanligtvis har man tänkt sig att aposteln Paulus lämnade judendomen eftersom han förstod att den judiska lagen inte kunde föra någon människa till rättfärdighet. Judendomen har ofta inom både kyrka och universitet uppfattats som en stelnad religion där individen strävade efter att förtjäna sin rättfärdighet.

Avdelning/ar

Publiceringsår

2006

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Bok

Förlag

Studentlitteratur AB

Ämne

  • Religious Studies
  • Philosophy, Ethics and Religion

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 9789144046969