Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Livets Algoritm

Författare

  • Fernando Flores

Summary, in English

Från titeln att bedöma -Livets Algoritm - kan man tänka sig att Fernando Flores' bok är en strikt vetenskaplig sådan. Detta första intryck förstärkes ytterligare när man läser underrubriken: "Moderna teorier om biologins metod och väsen." Men trots att boken faktiskt bygger på vetenskapliga grunder, är det huvudsakligen fråga om ett filo-sofiskt verk. Och när vi säger "huvudsakligen", tänker vi på två olika aspekter: å ena sidan refererar vi till innehållets egentliga art, dess begreppsliga riktlinjer; å andra sidan tänker vi på de operationerna som den här "algoritmen" består av. Vidare kan man konstatera att författaren inte heller utgår, som man skulle kunna tro, från det positiva biologiska planet för att senare anknyta till livets filosofi, utan tvärtom, han utgår från den sista, med avsikt att berika den första.

Publiceringsår

1994

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Bok

Förlag

Lund University

Ämne

  • History of Ideas

Nyckelord

  • fractaler
  • Livets metafysik

Status

Published