Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Effects of pre-meal drinks with protein and amino acids on glycemic and metabolic responses at a subsequent composite meal.

Författare

  • Ulrika Gunnerud
  • Cornelia Heinzle
  • Jens J Holst
  • Elin Östman
  • Inger Björck

Summary, in English

Whey proteins have insulinogenic properties and the effect appears to originate from a specific postprandial plasma amino acid pattern. The insulinogenic effect can be mimicked by a specific mixture of the five amino acids iso, leu, lys, thr and val.

Publiceringsår

2012

Språk

Engelska

Publikation/Tidskrift/Serie

PLoS ONE

Volym

7

Issue

9

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Public Library of Science (PLoS)

Ämne

  • Nutrition and Dietetics

Status

Published

Projekt

  • ANTIDIABETIC FOOD CENTRE

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1932-6203