Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lärresurser - hur kan studenternas lärande förstärkas genom användande av öppna digitala lärresurser.

Författare

Summary, in English

Öppna digitala lärresurser (Open Educational Resources - OER) är resurser som finns tillgängliga på Internet och som kan användas fritt och i många fall också bearbetas fritt. Universitet världen över lägger ut sitt kursmaterial fritt på nätet, t ex MIT, Stanford och Open University. Lunds universitet har nyligen skapat en egen YouTube kanal och kommer snart att finnas på iTunesU och blir alltmer synligt i olika sociala medier.

Lunds universitet deltar sedan 2010 i ett nationellt projekt initierat av nätverket IT i högre utbildning och finansierat av Kungliga Biblioteket. Syftet är att sprida kunskap och användning om öppna digitala lärresurser. Inom ramen för projektet arrangeras sex dialogseminarier, varav ett i Lund (2011-03-03). Seminarierna ges också online. I anslutning till projektet kommer Lunds universitet att bredda dialogen om öppna digitala lärresurser och utvecklingen av användandet och spridningen av de egna producerade resurserna.

Publiceringsår

2010

Språk

Svenska

Sidor

1-9

Publikation/Tidskrift/Serie

[Host publication title missing]

Dokumenttyp

Konferensbidrag

Förlag

Lund University

Ämne

  • Information Studies
  • Educational Sciences

Nyckelord

  • open educatioal resources
  • oer
  • SoTL

Conference name

HT-områdets inspirationskonferens

Conference date

2010-09-21

Conference place

Sweden

Status

Submitted