Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

En vattenbild från Vilda Västern

Författare

Summary, in Swedish

Tänk er en stad som ligger i en öken. När det blir riktigt hett kan det bli upp till 45 grader i skuggan. Medeltemperaturen på årsbasis är cirka 22 och som varmast är det i juli och augusti med 33 grader i genomsnitt. Med sådan hetta är det inte förvånansvärt att man förr i tiden dödade varandra för tillgången till vatten. Tänk er att denna stad är den snabbast expanderande staden i landet. Mellan 1960 och 2000 ökade staden med nästan 23 000 invånare/år. Idag bor där runt 1 350 000 människor. Givet dessa förutsättningar så har stadens vattenförsörjning över åren ställts in för flera utmaningar. För inte var det stadens enorma vattentillgångar som initierade denna tillväxt. Det var inte förrän luftkonditioneringen blev en allmän egendom i mitten av 1950-talet som folk fann det möjligt, för att inte säga riktigt behagligt, att bo i den s.k. Soldalen.

Publiceringsår

2003

Språk

Svenska

Sidor

50-51

Publikation/Tidskrift/Serie

Svenskt Vatten

Issue

2003:2

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Svenskt Vatten, Svenskt Vatten

Ämne

  • Economics and Business

Nyckelord

  • strategy
  • Management
  • success
  • local government

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1651-0674