Verksamhet i förändring - Försäkringsmedicinska verksamhetens roll i sjukskrivningsprocessen och på Försäkringskassan

Författare:
Publiceringsår: 2010
Språk: Svenska
Sidor:
Publikation/Tidskrift/Serie: Forskningsprogrammet "Från många till en?" om Försäkringskassans förändringsarbete
Volym: 1
Dokumenttyp: Rapport
Förlag: Institutet för ekonomisk forskning vid Lunds universitet

Sammanfattning

Rapporten utvärderar och diskuterar situationen för Försäkringskassans försäkringsmedicinska verksamhet efter de senaste årens stora förändringsarbeten; reformen av sjukskrivningsprocessen och Försäkringskassans fusion. På basis av intervjuer med i första hand försäkringsmedicinska rådgivare, behandlar rapporten konsekvenserna för försäkringsmedicinska verksamheten i allmänhet men aktiviteterna i sjukförsäkringen i synnerhet.

Nyckelord

• Economics
  • Försäkringskassan
  • sjukförsäkring
  • försäkringsmedicinsk rådgivare
  • sjukskrivning

Övriga

Published
  • Från många till en? Ett forskningsprogram om Försäkringskassans förändring och dess konsekvenser.

lu [at] lu.se