Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konstellationer

Redaktör

Summary, in Swedish

Abstract in Undetermined

Allt börjar med frågorna: Det eviga - betyder det något idag? Hur ser den akademiska friheten ut? När blir en samling människor en konstellation och vad innebär sådana sammanslutningar?

Några av Sveriges främsta författare, forskare och kulturpersoner diskuterar. De talade orden räcker snart inte till. Istället leder dialogen till ett utbyte av texter. Iderika och egensinnigt färgstarka. Alla uttrycksformer är tillåtna - här finns allt från lärda utläggningar till nyskrivna dikter och humoristiska utbrott.

Redaktörerna Johan Stenström och Bengt Olle Bengtsson har samlat tjugo bidrag från det Kulturforum som var aktivt vid Lunds universitet under 2000-talets början. Boken visar att i ett kultiverat samtal blir inläggen lika mycket till konst som till kunskapskällor.

Avdelning/ar

Publiceringsår

2011

Språk

Svenska

Publikation/Tidskrift/Serie

Lunds universitetshistoriska sällskap

Dokumenttyp

Bok

Förlag

Bokförlaget Atlantis

Ämne

  • Biological Sciences
  • Languages and Literature

Status

Published

Forskningsgrupp

  • Evolutionary Genetics

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 978-91-7353-527-4