Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Coaching och lekmannaterapi – en modern väckelse

Författare

Summary, in Swedish

Denna bok diskuterar föreställningar, ledarskap, uppbyggnad av praktiker och marknadsföring av nyandlig terapi och coaching i Sverige. Nya, egencertifierade entreprenörer vill med ett terapeutiskt språk sälja specialdesignade lösningar till individen för att bekämpa ohälsa, diskutera existentiella frågor eller hitta strategier för självförverkligande och framgång i privatlivet såväl som på arbetsplatsen. Den säljande idén är att det endast är coachen eller den nyandliga terapeuten som kan leda vägen till denna inre insikt. Dagens coaching och nyandliga terapi liknas vid en modern väckelse, som uttrycker en framgångsideologi som karaktäriserar ett nyliberalt samhälle. Verksamheterna bygger upp individcentrerade riter, vars mål är att ge starka upplevelser av förändring hos deltagarna.

Denna bok analyserar inte bara de nya, individcentrerade riterna utan vill även diskutera fenomenet. Vad händer t.ex. med dem som inte ”hittar sin inre potential” eller lyckas ”designa sig själv” för att nå framgång? Vilka slags budskap och förståelse kan upplevas som frigörande för individen och vilka tjänar mer syftet att tona ner social kritik?

Publiceringsår

2012

Språk

Svenska

Publikation/Tidskrift/Serie

Studier av inter-religiösa relationer

Volym

56

Dokumenttyp

Bok

Förlag

Dialogos Förlag

Ämne

  • History of Religions

Nyckelord

  • Nyandlig terapi
  • coaching
  • riter
  • hälsa
  • nyliberalism

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 9789175042473