Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Key issues in European food science research: a review of the European Food Science Day 2009

Författare

  • Daniel Spichtinger
  • Ingemar Pongratz
  • Jill Jonsson
  • Susanne Braun
  • Christian Colmer
  • Roland Poms
  • Rhonda Smith
  • Margaret Ashwell
  • Barbara Demeneix
  • Staffan Skerfving
  • Wim H. M. van der Poel
  • Petra van der Laag
  • Matthias Kueck
  • Chris Warkup

Summary, in English

This paper is a report on the European Food Science Day (Brussels, 18 November 2009, organized by the CommNet network of food science communicators) and its outcomes. The article presents FP 7 as a key funding mechanism in European food and nutrition research and it puts research in this sector in a socio-economic context. The article then reviews the specific activities of several EU-funded projects in the field of risk, safety, and health, discussing key issues and research questions in these fields.

Publiceringsår

2010

Språk

Engelska

Sidor

114-119

Publikation/Tidskrift/Serie

Quality Assurance and Safety of Crops & Foods

Volym

2

Issue

3

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Wiley-Blackwell

Ämne

  • Environmental Health and Occupational Health

Nyckelord

  • food safety
  • socio-economy
  • health
  • risk management
  • policy making

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1757-8361