Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Dammprojektet Sanxia : en studie av ett av Kinas mest kontroversiella byggprojekt

Författare

  • Charlott Svensson

Summary, in Swedish

Denna uppsats är en studie av Sanxiadammen vid Yichang i den kinesiska Hubeiprovinsen. Jag redogör inledningsvis för hur projektet började och slutade, i syfte att ge läsaren de basfakta som behövs för att lättare komma in i den huvudsakliga texten. Även miljöpåverkan som ett resultat av de miljöfarliga utsläpp som förekommit i Yangzifloden har studerats för att bättre förstå konsekvenserna av dammbygget. Främst har hotet mot den ekologiska och biologiska mångfald som finns i området uppmärksammats, då detta har lett till allvarliga konsekvenser för miljön. Tidsramen för den här studien inkluderar perioden både före och efter dammprojektets tillkomst, alltså slutet av 1990-talet till början 2000-talet.

Avdelning/ar

Publiceringsår

2012

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Examensarbete för kandidatexamen

Ämne

  • Earth and Environmental Sciences

Handledare

  • Michael Schoenhals