Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

The Tree Theme Method® (TTM) som arbetsterapeutisk metod - en introduktion

Författare

  • Birgitta Gunnarsson

Summary, in Swedish

Denna FoU-rapport ger dig en introduktion och översiktlig beskrivning av The Tree Theme Method® (TTM), en strukturerad och klientcentrerad metod. TTM är avsedd att användas av arbetsterapeuter efter fördjupad teoretisk och praktisk kurs (ges bland annat i FSAs regi). Metoden används huvudsakligen på klienter inom psykiatrisk vård men även klienter inom primärvård och smärtrehabilitering kan ha nytta av TTM. Klientens livssituation uttrycks i bildskapande och livsberättelse. I bildskapandet används trädet som symbol. Olika trädteman blir ett redskap för att uttrycka klientens känslor, tankar och erfarenheter. I livsberättelsen ligger fokus på vardagliga aktiviteter och att skapa en vision av framtida mål. I kontakten med arbetsterapeuten kan klienten identifiera viktiga vändpunkter och möjliga förändringar i vardagen.

Publiceringsår

2011

Språk

Svenska

Publikation/Tidskrift/Serie

FoU 1/2011

Dokumenttyp

Rapport

Förlag

Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Ämne

  • Occupational Therapy

Status

Published