Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Remissvar: Slutbetänkandet Genetik, integritet och etik (SOU 2004:20)

Författare

Summary, in Swedish

Syftet med förslagen är att säkra att genetisk information inte missbrukas eller används i diskriminerande syfte, men utredningsuppdraget täcker även grundläggande etiska frågeställningar i samband med den framväxande genteknologin. Fakultetsstyrelsen har i tidigare remissvar understrukit behovet av att de etiska frågeställningarna i anslutning till genteknologin blir föremål för en djupgående och inträngande analys (yttrande 1996-08-12 till Ds 1996:13). Med föreliggande utredning om genetik, integritet och etik har fakultetens önskemål besvarats utförligt.

I allt väsentligt kan fakultetsstyrelsen ansluta sig till de ställningstaganden utredningen gör och de konkreta förslag utredningen når fram till. De förefaller väl anpassade till den allmänna svenska debatten och den internationella utvecklingen.

Publiceringsår

2004

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Remissyttrande

Ämne

  • Law

Nyckelord

  • genetisk information
  • bioetik
  • patentering

Status

Unpublished