Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Programvägen: om ökade möjligheter att se och bli sedd

Författare

Summary, in Swedish

Syftet med denna utvecklingsplan är att med utgångspunkt i forskning om studentgenomströmning, relevant lagtext samt medelstilldelning föreslå struktur och innehåll i ett kandidatprogram i språk och språkvetenskap vid Språk- och litteraturcentrum (SOL), Lunds universitet. Fokus ligger på programmets första studieår, eftersom forskning visar att flest avhopp sker under det första året. Programmet ska utgöra en alternativ väg till fristående kurser att nå generell kandidatexamen. Den pedagogiska utmaningen består i att göra programmet så pass sammanhållet att det har goda förutsättningar att skapa stöttande nätverk och god akademisk integration bland studenterna, samtidigt som det innehåller den nödvändiga valbarheten bland SOLs olika språkämnen. Utvecklingsplanen mynnar ut i ett förslag där programmet görs sammanhållet genom att samtliga programstudenter läser gemensamma, forskningsbaserade delkurser på halvfart under hela första studieåret, medan de samtidigt läser sitt valda språk på halvfart. Förslaget innebär även att man vid lärarbemanningen tar särskild hänsyn till faktorer som gynnar genomströmning och breddad rekrytering.

Avdelning/ar

Publiceringsår

2012

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Rapport

Förlag

[Publisher information missing]

Ämne

  • Educational Sciences
  • Languages and Literature

Nyckelord

  • kandidatprogram
  • genomströmning
  • breddad rekrytering

Status

Published