Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Antenna Analysis and Design Using Stored Energies and Physical Limitations

Författare

  • Marius Cismasu

Summary, in Swedish

Popular Abstract in Swedish

Antenner finns idag nästan överallt: i mobiltelefoner, bärbara datorer, surfplattor, kameror, skrivare, klockor och armbandsur, o.s.v. De används för att överföra information trådlöst mellan enheter med hjälp av elektromagnetiska vågor (som har egenskapen att utbreda sig, ungefär på samma sätt som vågorna rör sig på en vattenyta när man kastar en liten sten).



Ju mer avancerad teknologin blir, desto hårdare krav ställs på antenndesignen. I det här sammanhanget föreslår denna avhandling en metod som kan användas för att förbättra antenndesignprocessen. Den här metoden kan användas för att få antenner som uppfyller kraven snabbare. Den kan också användas som hjälpverktyg för antennkonstruktören som, med hjälp av datorn, designar antenner.



I antenndesign är det ibland viktigt att veta fysikaliska begränsningarna som gäller för det analyserade problemet. I den här avhandlingen används fysikaliska begränsningar härledda från optimala strömsfördelningar för antenndesign och -analys.

Publiceringsår

2014

Språk

Engelska

Dokumenttyp

Doktorsavhandling

Ämne

  • Electrical Engineering, Electronic Engineering, Information Engineering

Status

Published

Forskningsgrupp

  • Electromagnetic theory

Handledare

Försvarsdatum

27 oktober 2014

Försvarstid

10:15

Försvarsplats

Lecture hall E:1406, E-building, Ole Römers väg 3, Lund University Faculty of Engineering

Opponent

  • Anja Skrivervik (Professor)