Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Från pest och kolera: med en introduktion till folkhälsovetenskap

Författare

Summary, in Swedish

ad är ett folkhälsoproblem och vilka olika folkhälsoproblem har präglat mänsklighetens historia? Hur har Hippokrates läror påverkat dagens syn på folkhälsoarbete, och var i historien uppträder karantän som en folkhälsoåtgärd för första gången? Denna bok försöker inte bara att besvara dessa frågor, utan även förklara vad folkhälsovetenskap är samt berätta om folkhälsoarbetets historia. Boken är uppdelad i två delar där första delen är en introduktion till folkhälsovetenskap och där särskild vikt läggs vid att beskriva ämnets bredd och betydelse, samt avgränsning till andra discipliner. Bokens andra del tar upp folkhälsoarbetets historia med start i antiken och följer sedan dess utveckling genom historien fram till dagens moderna folkhälsoarbete. Bokens delar är intimt förknippade men kan även läsas var för sig.



Detta är den första introduktionsboken i folkhälsovetenskap som ges ut på svenska där folkhälsoarbetets historia behandlas i ett längre perspektiv. Boken är tänkt att kunna användas som kurslitteratur på olika universitets- och högskoleutbildningar som en introduktion till folkhälsovetenskap inom hälsovetenskaperna, men fungerar på grund utav sitt historiska innehåll även som en introduktion till framväxten av den moderna staten. Boken är även tänkt att kunna användas som en fördjupning inom forskningsrelaterad verksamhet men vänder sig även till grupper som professionellt arbetar med hälsa och hälsofrämjande arbete.

Ämne

  • Environmental Health and Occupational Health

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 978-91-44-05892-4