Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Urkatastrofen : Första världskrigets plats i den moderna historien

Författare

Summary, in Swedish

Andra världskriget har längre setts som den gränssättande händelsen i den moderna historien. Men kanske var andra världskriget bara första världskrigets sista slag. Det är första världskriget som är vår historiska urkatastrof, som under hundra år skapat nya konflikter, krig och folkmord, men också mer fredliga utvecklingar. De stora öppna såren i vår värld, på Balkan och Nordirland, i Mellanöstern och Kaukasusområdet, går tillbaka till första världskriget. Sovjetkommunismen, fascismen och nazismen föddes som politiska projekt i skyttegravarna. Den starka staten har sedan första världskriget inte släppt sitt grepp över det europeiska samhället, på ont och på gott. Tanken på ett enat Europa väcktes av urkatastrofen. Med utgångspunkt i en analys av första världskriget och de följande Parisfrederna tas ett samlat grepp på den moderna historien som ingen bok tidigare gjort.

Avdelning/ar

Publiceringsår

2014

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Bok

Förlag

Bokförlaget Atlantis

Ämne

  • History

Nyckelord

  • Modern historia
  • första världskriget
  • verkanshistoria

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 978-91-7353-710-0