Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sven Nilsson och Skånes postglaciala fauna

Författare

Summary, in Swedish

Lundaprofessorn Sven Nilsson blev under 1800-talet internationellt känd inom så skilda ämnen som geologi, zoologi och arkeologi. Denna kontrasternas man, beskrivs som brilliant men temperamentsfull och snarstucken, med stort självhävdelsebehov, en svaghet för det sensationella men samtidigt mycket känslig för kritik. Hans faunahistoriska forskning var banbrytande och många av resultaten är aktuella än idag. Den efteristida djurvärlden i Skåne speglas i Zoologiska museets stora och enastående samlingar; samlingar som Sven Nilsson själv var med och skapade. I denna bok presenteras hans bild av den skånska faunans ursprung och utveckling, i ljuset av de allra senaste forskningsrönen inom arkeologi, zoologi och genetik.

Avdelning/ar

Publiceringsår

2014

Språk

Svenska

Publikation/Tidskrift/Serie

Skrifter utgivna av Historiska museet vid Lunds Universitet

Dokumenttyp

Bok

Förlag

Lunds universitets historiska museum

Ämne

  • History and Archaeology
  • Zoology

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1653-3917
  • ISBN: 978-916376083-9