Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Recensioner

Reviews

Författare

Summary, in Swedish

Startpunkten för studien var en församlings önskan om att veta mer om ”religiösa föreställningar och relation till Svenska kyrkan hos församlingsborna” (s. 33). Utifrån denna studie har författarna till boken sedan inte endast valt att svara på detta, utan även velat ge en generell bild av dagens människors relation till Svenska kyrkan och en förklaring till varför denna ser ut som den gör. De har, som de själva skriver, valt låta dessa församlingsbors svar ”vara en indikator på tillståndet i Svenska kyrkan” (s. 32) och de utgår från antagandet att som en följd av att Sveriges grundskolor inte sedan 1960-talet undervisar i kristendom så har människor blivit religiösa ”analfabeter” och därmed också tappat intresse för religiösa spörsmål och som en följd av detta minskar den religiösa tillhörigheten och praktiken.

Publiceringsår

2013

Språk

Svenska

Sidor

212-215

Publikation/Tidskrift/Serie

Årsbok för Svenskt Gudstjänstliv

Volym

88

Dokumenttyp

Bokrecension

Förlag

Artos & Norma

Ämne

  • Religious Studies

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 0280-9133