Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Characterization of volatile components extracted from Vangueria infausta (African medlar) by using GC-MS

Författare

Summary, in English

Volatile compounds isolated from the African medlar (Vangueria infausta L.) were identified by gas chromatography and gas chromatography-mass spectrometry. The volatile components identified in the extract were: hexanoic acid (5600 mu g/g, dry matter, DM), octanoic acid (240 mu g/g, DM), methyl hexanoate (15 mu g/g, DM), ethyl hexanoate (44 mu g/g, DM), methyl octanoate (12 mu g/g, DM) and ethyl octanoate (13 mu g/g, DM). The principal aroma from the V.infausta fruit originates from ethyl hexanoate and ethyl octanoate with a minor contribution from methyl hexanoate and methyl octanoate.

Avdelning/ar

Publiceringsår

2015

Språk

Engelska

Sidor

76-81

Publikation/Tidskrift/Serie

The Journal of Essential Oil Research

Volym

27

Issue

1

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Taylor & Francis

Ämne

  • Zoology
  • Food Engineering

Nyckelord

  • GC-MS
  • volatile components
  • Vangueria infausta
  • aroma profile

Status

Published

Forskningsgrupp

  • Pheromone Group

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1041-2905