Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Reflektioner om reflektion: Något om skådespelarutbildningens reflektionsuppgifter

Författare

Summary, in Swedish

Inom skådespelarutbildningen vid Teaterhögskolan i Malmö ingår mer omfattande reflektionsuppgifter på åtminstone tre utbildningsnivåer: kandidat, magister och master. Inga av dessa kan till vare sig omfattning, innehåll eller framställningsform förväntas vara direkt jämförbara med konventionella akademiska uppsatser vid andra fakulteter. Det finns på det konstnärliga området ingen lång tradition av formellt reglerade reflektionsuppgifter. Här finns därför behov av att artikulera områdets särart, dels beträffande uppgifternas särskilda mål och metoder, dels beträffande deras särskilda problem och potential. Den här texten är ett försök i den riktningen.

Publiceringsår

2013

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Rapport

Förlag

Malmö: Lund University, Malmö Theatre Academy

Ämne

  • Performing Arts

Nyckelord

  • teater
  • skådespelarutbildning
  • reflektion

Status

Published