Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

(O)Rättfärdiga Krig

Redaktör

Summary, in Swedish

Rättfärdigande av krig har i alla tider varit ett centralt inslag i internationell politik. Kan militärt våld rättfärdigas? För vilka ändamål kan militära interventioner legitimeras? Hur rättfärdigas humanitära interventioner? Med vilka etiska kriterier försvaras krigen i Afghanistan, Irak och Israel-Palestina? Dessa är några av de många intressanta frågor som behandlas i denna bok.



Antologin utgår ifrån en flervetenskaplig ansats i vilken folkrättsliga, historiska, teologiska och politiska diskurser lyfts fram av framstående forskare inom respektive ämne. Den innehåller också flera empiriska analyser om rättfärdigande av krig inom islam, i USA och Israel.



Boken vänder sig till alla som är intresserade av frågor om krig och fred, samt studenter och forskare inom humaniora och samhällsvetenskap.

Publiceringsår

2004

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Bok

Förlag

Studentlitteratur AB

Ämne

  • Political Science

Nyckelord

  • Internationell politik

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 91-44-02747-8