Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rapport om SI-verksamheten vid gymnasiet 2010/11

Författare

Summary, in Swedish

LTH:s SI-verksamhet på gymnasiet är ett samarbete mellan LTH och elva gymnasieskolor i närregionen som startade under hösten 2007 och går ut på att använda den s.k. SI-metodiken som komplement till den ordinarie undervisningen i naturvetenskapliga ämnen. SI-mötena leds av teknologer från LTH. Syftet med samarbetet är flera: att förbättra samverkan mellan LTH och gymnasieskolor i närregionen; öka intresset för naturvetenskap och teknik bland gymnasieelever med hjälp av teknologer som mentorer; att bidra till att öka inlärningen i naturvetenskapliga ämnen; att förbättra elevernas studieteknik; samt att ge eleverna en bättre bild av hur det är att studera vid ett universitet/teknisk högskola. För att se hur väl projektet lyckats efter det första halvåret gjordes en enkätutvärdering som riktade sig mot elever, SI-ledare och ämneslärare. Resultaten från utvärderingen visar att målsättningarna med SI-samarbetet mellan LTH och elva skånska gymnasieskolor till stor del har uppfyllts under läsåret 2010/2011. Kontakterna med gymnasieskolorna har stärkts, elever som deltagit i SI-mötena vittnar om att förståelsen för ämnet i kursen har ökat, att SI-mötena varit ett komplement till ordinarie undervisning och att studenterna från LTH som varit SI-ledare känner att de utvecklats sitt pedagogiska kunnande samt som ledare. Det som framförallt behöver förbättras är att kontaktpersoner vi skolorna får tid avsatt att vara engagerade i SI-samverkan. Vidare behöver interninformationen om SI-samverkan inom respektive skola utökas för att skolans lärare skall känna sig mer delaktiga. I syfte att underlätta detta har ett avtal upprättats mellan varje skola och LTH för läsåret 2011/2012. Där tydliggörs bland annat kontaktpersonernas roll och att de skall ha erhållit en utbildning inom SI-metodiken

Publiceringsår

2011

Språk

Svenska

Publikation/Tidskrift/Serie

Rapport SI:7

Dokumenttyp

Rapport

Förlag

Lund University (Media-Tryck)

Ämne

  • Engineering and Technology

Nyckelord

  • Supplemental Instruction Samverkansinlärning Gymnasiet LTH

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 978-91-977465-1-9