Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kan man lita på kamratgranskning?

Författare

Summary, in Swedish

I en grundkurs i programmering har tidigare delmålskontroller (diagnostiskt prov som kamraträttats) använts. Om delmålskontrollen utförs väl får studenten bonuspoäng som gäller vid första ordinarie tentamenstillfället. I en kurs med många deltagare blir det tidskrävande och kostsamt om läraren skall rätta alla lösningarna för att dela ut bonuspoäng. Syftet med denna undersökning är att se hur bra studenterna klarar av att rätta och bedöma någon annans lösning.

Resultatet visar att studenterna klarade rättningen bra. I 74 % av fallen stämde studenternas och lärarens bedömning överens. Slutsatsen är att det går att använda kamratgranskning för att dela ut bonuspoäng om det kombineras med möjligheten att begära omrättning.

Publiceringsår

2005

Språk

Svenska

Sidor

57-59

Publikation/Tidskrift/Serie

Pedagogiska inspirationskonferensen LTH

Volym

3

Dokumenttyp

Konferensbidrag

Förlag

Lund University

Ämne

  • Computer Science

Nyckelord

  • kamratgranskning
  • SoTL

Conference name

3:e Pedagogiska inspirationskonferensen, LTH

Conference date

2005-05-31

Conference place

Lund, Sweden

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 2003-377X
  • ISSN: 2003-3761