Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Effects of wheat bran extract rich in arabinoxylan oligosaccharides and resistant starch on overnight glucose tolerance and markers of gut fermentation in healthy young adults.

Författare

  • Elin Johansson
  • Linda Ekström
  • Christophe M Courtin
  • Jan A Delcour
  • Anne Nilsson
  • Inger Björck
  • Elin Östman

Summary, in English

Specific combinations of dietary fiber (DF) have been observed to result in improved glucose tolerance at a subsequent standardized breakfast. Arabinoxylan oligosaccharides (AXOS) are considered as DF with prebiotic potential, but so far no studies have investigated their metabolic effects in humans. This randomized cross-over study evaluated the overnight impact of breads containing AXOS-rich wheat bran extract and resistant starch (RS, Hi-Maize), separately or combined, on glucose tolerance, related metabolic parameters and markers of gut fermentation in healthy subjects.

Avdelning/ar

Publiceringsår

2015-07-14

Språk

Engelska

Publikation/Tidskrift/Serie

European Journal of Nutrition

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Springer

Ämne

  • Food Science

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1436-6215