Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Food sources of fat may clarify the inconsistent role of dietary fat intake for incidence of type 2 diabetes.

Författare

Summary, in English

Dietary fats could affect glucose metabolism and obesity development and, thereby, may have a crucial role in the cause of type 2 diabetes (T2D). Studies indicated that replacing saturated with unsaturated fats might be favorable, and plant foods might be a better choice than animal foods. Nevertheless, epidemiologic studies suggested that dairy foods are protective.

Publiceringsår

2015

Språk

Engelska

Sidor

1065-1080

Publikation/Tidskrift/Serie

American Journal of Clinical Nutrition

Volym

101

Issue

5

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Oxford University Press

Ämne

  • Nutrition and Dietetics

Status

Published

Forskningsgrupp

  • Nutrition Epidemiology
  • Diabetes - Cardiovascular Disease

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1938-3207