Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Some ethical issues raised by personalized nutrition

Författare

Summary, in English

This short article is a summary of a lecture at the 3rd International Nutrigeonomics Conference ”From Nutrigenomics to Personalized Nutrition”. Starting points are the principles in biomedical ethics, the relation between health and welfare, and the relation between food, personalized nutrition and quality of life. The following aspects of personalized nutrition are discussed: genetic testing, genetic counselling, and products fabricated for personalized nutrition.

Publiceringsår

2007

Språk

Engelska

Sidor

55-58

Publikation/Tidskrift/Serie

Genes & Nutrition

Volym

2

Issue

1

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

BioMed Central (BMC)

Ämne

  • Ethics

Nyckelord

  • personalized nutrition
  • nutrigenomics
  • genetic testing
  • health
  • genetic counselling
  • quality of life
  • welfare

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1555-8932