Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Baker's Yeast for Sweet Dough Enables Large-Scale Synthesis of Enantiomerically Pure Bicyclo[3.3.1]nonane-2,6-dione

Författare

Summary, in English

An improved synthetic procedure of racemic bicyclo[3.3.1]nonane-2,6-dione has been developed. Employing Baker's yeast for sweet dough made it possible to kinetically resolve the racemic compound and to isolate enantiomerically pure (+)-bicyclo[3.3.1]nonane-2,6-dione on a large scale. Furthermore, the developed procedure made it possible to produce (-)-bicyclo[3.3.1]nonane-2,6-dione with an enantiomeric excess of 75%.

Publiceringsår

2009

Språk

Engelska

Sidor

864-867

Publikation/Tidskrift/Serie

Synthesis

Issue

5

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Oxford Polytechnic, Oxford

Ämne

  • Organic Chemistry

Nyckelord

  • synthesis
  • kinetic resolution
  • bicyclic compounds
  • ketones
  • chirality

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 0039-7881