Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Dietary thylakoids suppress blood glucose and modulate appetite-regulating hormones in pigs exposed to oral glucose tolerance test.

Författare

  • Caroline Montelius
  • Katarzyna Szwiec
  • Marek Kardas
  • Liudmyla Lozinska
  • Charlotte Erlanson-Albertsson
  • Stefan Pierzynowski
  • Jens F Rehfeld
  • Björn Weström

Summary, in English

Dietary chloroplast thylakoids have previously been found to reduce food intake and body weight in animal models, and to change metabolic profiles in humans in mixed-food meal studies. The aim of this study was to investigate the modulatory effects of thylakoids on glucose metabolism and appetite-regulating hormones during an oral glucose tolerance test in pigs fed a high fat diet.

Avdelning/ar

Publiceringsår

2014

Språk

Engelska

Sidor

1122-1126

Publikation/Tidskrift/Serie

Clinical Nutrition

Volym

33

Issue

6

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Elsevier

Ämne

  • Nutrition and Dietetics

Status

Published

Forskningsgrupp

  • Appetite Regulation

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1532-1983