Konstellationer

Dokumenttyp: Bok
Förlag: Bokförlaget Atlantis

Abstract in Undetermined

Allt börjar med frågorna: Det eviga - betyder det något idag? Hur ser den akademiska friheten ut? När blir en samling människor en konstellation och vad innebär sådana sammanslutningar?

Några av Sveriges främsta författare, forskare och kulturpersoner diskuterar. De talade orden räcker snart inte till. Istället leder dialogen till ett utbyte av texter. Iderika och egensinnigt färgstarka. Alla uttrycksformer är tillåtna - här finns allt från lärda utläggningar till nyskrivna dikter och humoristiska utbrott.

Redaktörerna Johan Stenström och Bengt Olle Bengtsson har samlat tjugo bidrag från det Kulturforum som var aktivt vid Lunds universitet under 2000-talets början. Boken visar att i ett kultiverat samtal blir inläggen lika mycket till konst som till kunskapskällor.

Nyckelord

• Biological Sciences