Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

En gourmetmiddags estetiska komposition

Författare

  • Hans Lindquist

Redaktör

  • Hervé Corvellec
  • Hans Lindquist

Summary, in English

I denna artikel används Kenneth Burkes teori om estetisk och retorisk form, från Counter-Statement (först publiserad 1931), för att analysera hur stjärnkocken Mathias Dahlgren kreear en gourmetmåltid. Samtidigt framgår att Burkes teori förmår att hantera problem som dominerande teorier om tjänstekvalitet har problem med.

Publiceringsår

2005

Språk

Svenska

Sidor

152-166

Publikation/Tidskrift/Serie

Servicemötet - multidisciplinära öppningar

Dokumenttyp

Del av eller Kapitel i bok

Förlag

Liber

Ämne

  • Business Administration

Nyckelord

  • Kenneth Burke
  • retorisk form
  • tjänstekvalitet
  • gourmetmiddag.

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 9147075988