Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Modulation of chemoselectivity by protein additives. Remarkable effects in the oxidation of hyperforin

Författare

  • L Verotta
  • E Lovaglio
  • Olov Sterner
  • G Appendino
  • E Bombardelli

Summary, in English

Protein additives have a dramatic effect on the H2O2 oxidation of hyperforin, either protecting the enolized phloroglucinol core from oxidation (human albumin) or promoting (HRP and ovalbumin) reaction pathways derived from the intermediacy of the enollactone 4, a minor component of the oxidation mixture in the absence of protein additives. To rationalize the exquisite specificity of several steps and their mechanistic oddity, an organocatalytic effect is postulated. The use of protein additives allows a straightforward and multigram preparation of the enollactone 6, an interesting multifunctionalized scaffold for bioactivity induction and/or modulation.

Publiceringsår

2004

Språk

Engelska

Sidor

7869-7874

Publikation/Tidskrift/Serie

Journal of Organic Chemistry

Volym

69

Issue

23

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

The American Chemical Society (ACS)

Ämne

  • Organic Chemistry

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1520-6904