Från Bologna blåser förändringens vindar, reformering av juristutbildningen

Författare:
Publiceringsår: 2008
Språk: Svenska
Publikation/Tidskrift/Serie: Essays in honour of Karin Adlercreutz
Dokumenttyp: Del av eller Kapitel i bok

Abstract in Undetermined

Det har i olika sammanhang uttryckts att förändringarna med Bolognaprocessen skapar en chans att reformera utbildningen i Sverige på ett djupgående sätt och att det gäller att ta vara på möjligheten. Nuvarande förslag leder inte ens i bästa fall till någon genomgripande reform. Förändringarna, om de nu genomförs, får snarare betraktas som en anpassning än en grundläggande reform. Det är kanske klokt att ta saker stegvis, men någon gång måste man våga börja promenaden.

Här skisseras element, som borde kunna övervägas för att på ett nydanande, men ändå realistiskt sätt, anpassa den framtida juristutbildningen till de krav som omgivningen ställer på universiteten.

Nyckelord

• Law