Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Nationer, kårer och Akademiska föreningen

Vad är nationer och kårer för något? Lite förenklat så står nationerna för de sociala aktiviteterna utanför studierna och kårerna jobbar med studentpolitiska frågor. Akademiska föreningen ingår också i studentlivet. En stor del av aktiviteterna hittar du genom samarbetsorganisationen Studentlund.

Nationer

Den största delen av nationernas aktiviteter består av matservering, pubar och nattklubbar, men kompletteras av bland annat idrottsverksamhet, nationstidningar, körer, stipendier och bostäder.

Mer om nationer på Studentlund.se

Smålands nation (ej medlem i Studentlund)

Kårer

Vid Lunds universitet finns nio studentkårer. En studentkår är en sammanslutning av studenter som studerar ett visst ämnesområde. En av kårens viktigaste uppgifter är utbildningsbevakning. Det innebär att kåren ser till att det hålls en hög kvalitet på utbildningen och studiemiljöerna. De som engagerar sig i kåren organiserar även studenternas inflytande.

Om kårer på Studentlund.se

Samarbetsorganisationen Lunds universitets studentkårer, LUS

Akademiska föreningen

Akademiska föreningen (AF) består av elva utskott, som sysslar med allt från press och radio till poesi och spex. Utöver utskotten finns ett tjugotal erkända studentföreningar med en stor bredd av verksamhetsområden: allt från politik till orkestermusik. Många av AF:s verksamheter hittar du i AF-borgen mitt i Lundagård, där du även kan fika och plugga på kaféet Athen.

Läs mer på Akademiska Föreningens webbplats

Studentlund

Studentlund är ett samarbete mellan nationer, kårer och Akademiska föreningen. Syftet är att samla alla de fördelar som Lunds studentliv har att erbjuda i ett enda frivilligt medlemskap. Sammansättningen av nationer, kårer och Akademiska föreningen är unik. Om du blir medlem i Studentlund så får du tillgång till en stor del av allt som gör Lund till en fantastisk stad att studera i. Studentlund är ett samlingsnamn och blir du medlem innebär det att du även blir medlem i en kår och i en nation. Du väljer själv vilken nation, och kåren bör baseras på vilken utbildning du läser.

Du måste inte vara medlem i varken Studentlund, nation eller kår, men med ett medlemskap får du ut så mycket som möjligt av studentlivet!

Några kårer (teknologkåren, doktorandkåren samt studentkåren vid konstnärliga fakulteten i Malmö) och en nation (Smålands) är inte med i Studentlundssamarbetet. Dessa fyra organisationer är inte heller med i Akademiska föreningen. För att bli medlem i någon av dessa organisationerna kan du vända dig direkt till dem. Du kan också välja att ha dubbla medlemskap och vara medlem i både Studentlund och till exempel Smålands nation.

Studentlunds webbplats

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen