Sport, motion och idrott

I Lund finns massor av möjligheter för dig som vill idrotta eller motionera. Här kan du utöva allt från ridning, kampsport och dans till hockey och amerikansk fotboll. I Lund finns också Gerdahallen, ett träningscenter som lockat generationer av Lundastudenter.

Gerdahallen.

Gerdahallen

Gerdahallen drivs som en stiftelse vid Lunds universitet och har som främsta uppgift att erbjuda studenter och anställda vid Lunds universitet motion i olika former.

Utbudet är stort och varierat. Målet är att alla ska kunna hitta en träningsform som känns behaglig, rolig och effektiv. Som student vid Lunds universitet har du rabatt på alla kort.

Du kan delta i olika former av pass som gympa, step, spinning, core, TRX, HIT zumba, box, yoga, afro och funktionell träning med mera. Du kan också välja att träna i något av Gerdahallens gym som är öppna dygnet runt.

Om du vill så kan du även beställa tid hos någon av sjukgymnasterna, PT, massörer eller kost- och träningsrådgivare.

Victoriastadion

Lugi motionsförening driver Victoriastadion. I hallarna kan du spela de flesta sporter, som till exempel handboll, basket, innebandy och volleyboll. I stadion finns även ett gym och rackethall för bland annat tennis och badminton.

Övriga hallar och gym

Självfallet finns det fler idrottshallar och gym i Lund.

Sportföreningar och friluftsliv

Det finns flera sportföreningar som är godkända av Akademiska föreningen. Där hittar du bland annat extremsport, fäktning och andra spännande sportvarianter.

Du kan också sporta i en vanlig idrottsförening. Många av dem finns listade i Lunds kommuns föreningskatalog.

Lunds universitet finns även i Malmö och Helsingborg. Där hittar du så klart också stora friluftsområden och parker samt något som Lund saknar: havet.

Sidansvarig:

Tropical beach i Helsingborg.

Biologistudenter på exkursion vid en flod.

Botanska trädgården.

lu [at] lu.se