University of California

Varje höst kan du söka ett antal avgiftsfria studieplatser vid University of California (UC). Lunds universitet annonserar platserna genom University of California Education Abroad Program Sweden (UCEAP Sweden).

Skolbyggnad på UC Berkley i USA.

Ta chansen och sök utbytesstudier i USA. Utbytesprogrammet med University of California (UC) är Lunds universitets äldsta och största när det gäller antal in- och utresande studenter. Det är också det program som får flest ansökningar från studenter. Återvändande lundastudenter beskriver utan undantag sina vistelser vid UC-campusen som fantastiska upplevelser.

Så anmäler du dig

Ansökningsperioden för läsåret 2018-2019 var den 15 oktober–1 november 2017. Anmälan är nu stängd. Det går inte längre att anmäla sig.

Länk till ansökan (med detaljerad information och ansökningsinstruktioner) hittar du på denna webbsida när ansökan öppnar nästa gång. Nästa ansökningsperiod är för läsåret 2019-2020. Då kan du anmäla dig 15 oktober–1 november 2018.

Nedan kan du se hur senaste omgångens ansökan såg ut. Observera att dessa instruktioner alltså är från antagningsomgången för hösten 2017.

Ansökan UC Hösten 2017 (PDF 155 kB) – För svenskspråkiga sökande

Application UC Autumn 2017 (PDF 165 kB) – För engelskspråkiga sökande

Dokumenten öppnas i nytt fönster.

Behörig att söka är den student som...

• kan uppvisa en studieplan innehållande kurser motsvarande heltidsstudier som är tillgodoräkningsbara inom en examen vid Lunds universitet
  • har erforderliga språkkunskaper i aktuellt undervisningsspråk eller vid anmodan kan uppvisa en plan för hur sådana språkkunskaper skall inhämtas före tiden för utresan

En del fakulteter/institutioner har ytterligare behörighetskrav – kontakta din fakultet/institution för mer information.

UC-campus som du kan söka till

• UC Berkeley
  • UC Davis
  • UC Irvine
  • UC Los Angeles
  • UC Riverside
  • UC San Diego
  • UC Santa Barbara
  • UC Santa Cruz

Vid ovan nämnda UC-campus läser sammanlagt cirka 220 000 studenter. Dessa campus listas högt på de internationella rankingar av universitet som görs årligen. Campusen är spridda över hela Kalifornien och har alla sin speciella karaktär.

Varje UC-campus är i praktisk mening ett enskilt universitet med sin egen självständiga organisation inom ramen för campussystemet University of California.

Läs övergripande information om University of Californias olika campus (PDF 525 kB)

Sidansvarig:

University of California Study Center
UCStudyCenter [at] er.lu.se

Telefon:

Fax:

Besöksadress:
Stora Algatan 4, Lund

Öppettider:
Kontakta oss via vår e-post ovan för aktuell veckas tider.

Postadress:
University of California Study Center