Studieåret – terminstider

Det finns officiella datum för terminsstart och läsårstider. Datumen bestäms läsårsvis i september året innan terminerna startar.

En penna som ligger på några papper. Foto.

Läsåret startar som regel den måndag som infaller mellan 28 augusti och 3 september. Sen pågår höstterminen 20 veckor och följs omedelbart av 20 veckors vårtermin.

Läsåret 2017/2018

• Höstterminen 2017: börjar 28 augusti 2017 och slutar 14 januari 2018.
    • Vårterminen 2018: börjar 15 januari 2018 och slutar söndag 3 juni 2018.

Läsåret 2018/2019

• Höstterminen 2018: pågår från och med måndagen 3 september 2018 till och med söndagen 20 januari 2019.
    • Vårterminen 2019: pågår från och med måndagen den 21 januari till och med söndagen den 9 juni 2019.

I de flesta fall ska du kontakta din institution om du är osäker på vilka datum som gäller för just din utbildning. För utbildningar vid Medicinska fakulteten, se deras studentwebb.

Gå direkt till en lista över alla institutionerna

Medicinska fakultetens studentwebb, info för nya studenter

Du kan också leta rätt på informationssidan om just din utbildning. En sådan sida ska finnas på på den här webbplatsen. Där ska det alltid framgå när din kurs eller ditt program officiellt startar. Leta efter rubriken ”Anmälan & antagning” och kolumnen ”Studieperiod”.

Du kan söka bland våra program och kurser här

Sommarkurser ges mellan juni och augusti. Antalet veckor varierar mellan de olika kurserna.

Undantag – andra datum för kursstart

Det finns alltid några undantag för de officiella kursdatumen. Oftast innebär det att terminen startar tidigare för vissa utbildningar. En del program och kurser börjar tidigare, andra senare.

Dessa program har andra terminstider (läsåret 2018/2019)

• Juristprogrammet – nyantagna studenter till termin 1 börjar utbildningen den onsdag som kommer veckan före ordinarie terminsstart.
    • Samtliga magisterprogram och masterprogram vid Ekonomihögskolan – nyantagna studenter börjar utbildningen onsdagen veckan innan ordinarie terminsstart.
    • Läkarutbildningen, fysioterapeutprogrammet och masterprogrammet i folkhälsovetenskap – vårterminen börjar en vecka efter höstterminens slut och pågår i 20 veckor.
    • Kandidatprogrammen i beteendevetenskap samt personal- och arbetslivsfrågor – nyantagna studenter till utbildningarnas första termin startar torsdagen veckan innan ordinarie terminsstart.
    • Masterprogrammen i psykologi, statsvetenskap och European Affairs samt Welfare Policies and Management – nyantagna studenter till utbildningens första termin startar fredagen innan ordinarie terminsstart.
    • Civilingenjörsutbildningarna och brandingenjörsutbildningen – nyantagna studenter till utbildningarnas första termin startar måndagen veckan innan ordinarie terminsstart.
    • Tekniskt basår och högskoleingenjörsutbildningarna – nyantagna studenter till uytbildningarnas första termin startar onsdagen veckan innan ordinarie terminsstart.
    • Masterprogrammet i Environmental Studies and Sustainabiblity Science (LUMES) – nyantagna studenter till utbildningens första termin startar onsdagen veckan innan ordinarie terminsstart.

För kurser med annat startdatum, se beslutet för terminstider eller informationssidan för den specifika kursen.

Sidansvarig:

kontaktinformation

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
    E-post: lu [at] lu.se

Samlingssidor för dig som nuvarande student

Fakulteterna och institutionerna har ofta särskilda sidor för dig som student. Det kan vara öppna sidor på deras webbplatser, eller information som du bara hittar som inloggad till exempel på din kurshemsida.

Länkarna leder till externa webbplatser.

lu [at] lu.se