Biblioteken

Biblioteken vid Lunds universitet finns i Lund, Malmö och Helsingborg. Totalt 26 bibliotek erbjuder dig kurs- och referenslitteratur och läsplatser. På flera bibliotek finns även grupprum och datorarbetsplatser.

En manlig student sitter i Kungshuset och läser en bok, vid två bokhyllor. Foto: Charlotte Carlberg Bärg

Som student tillhör du ett bibliotek, ditt ämnesbibliotek. Ämnesbiblioteket är oftast det bibliotek som är närmast knutet till det ämne du studerar. Du kan låna på samtliga bibliotek med ditt LU-kort.

Webbplats för biblioteken vid Lunds universitet

På webbplatsen hittar du information om vilka system och verktyg som finns vid biblioteken och om vad biblioteken kan hjälpa dig med. Härifrån hittar du lätt vidare till ditt ämnesbiblioteks webbplats.

Gå direkt till www.lub.lu.se

Lista över alla bibliotek vid Lunds universitet

LUBsearch

LUBsearch är ingången till bibliotekens samlade elektroniska och tryckta resurser. Där söker du artiklar, tidskrifter, avhandlingar och böcker m.m.

Mer om LUBsearch på lub.lu.se

Sidansvarig:

Lunds universitets bibliotek
Telefon: 046-222 00 00 (växeln)

Bibliotekens webbplats

lu [at] lu.se