Värt att besöka

Kultur- och naturupplevelser för hela familjen

barn tittar på ljusexperiment på vattenhallen

Vattenhallen Science Center

Till Vattenhallen kommer nyfikna barn och vuxna som vill prova på olika experiment med fokus på naturvetenskap och teknik.

Här kan du till exempel klä dig i en jättesåpbubbla, testa olika ljud eller skjuta protoner och kittla elektroner. Eller se någon av våra uppskattade shower.

Under helger och skollov är hallen öppen för allmänheten, och på vardagar kommer ofta skolklasser och andra grupper på besök.

Vattenhallen hjälper också till att arrangera olika event, föreläsningar och barnkalas.

Planetariet

På Planetariet kan du med teknikens hjälp få känslan av att flyga ut i universum och besöka planeter och galaxer.

Historiska museet

Här, på Sveriges näst största arkeologiska museum, hittar du många unika föremål som visar människans och samhällets utveckling från forntid till medeltid.

Varje söndag ordnar museet skapande verkstad och visningar för barn.

Här finns också Domkyrkomuseet.

Botaniska trädgården

I kulturminnesmärkta Botaniska trädgården finns mer än 7000 arter. Trädgården anordnar utställningar och evenemang för både barn och vuxna, och har över en halv miljon besök varje år.

Växthusen och trädgården är öppna för besökare alla dagar i veckan. Fri entré.

Skissernas museum

Skissernas museum är ett arkiv och museum, som ligger vid en vacker skulpturpark nära Universitetsbiblioteket i Lund.

Museet anordnar flera utställningar årligen, men också föreläsningar, pedagogisk verksamhet, skapande verksamhet för barn mer mera.

Efter en omfattande om- och tillbyggnad återinvigdes museet i januari 2017.

Sidansvarig:

lu [at] lu.se