Pressmeddelanden

Universitetsövergripande

Publicerad: 2010-12-10 10:54

Jesper Falkheimer ny rektor för Campus Helsingborg

Nu är det beslutat vem som blir ny rektor för Campus Helsingborg. Kommunikationsvetare Jesper Falkheimer efterträder Lars Haikola den 1 mars 2011.

- Vi hade flera mycket goda och kvalificerade kandidater till tjänsten. Det är roligt att Jesper kommer tillbaka till Lunds universitet och vi är mycket glada för den här rekryteringen, säger Lunds universitets rektor Per Eriksson.

Jesper Falkheimer är för närvarande chef för K3, institutionen för konst, kultur och kommunikation vid Malmö högskola. Han har doktorerat vid Lunds universitet (2004) och blev docent 2008. Vid Lunds universitet har han varit prefekt för institutionen för kommunikationsstudier och lektor på institutionen för Service Management. Hans forskning är inriktad mot strategisk kommunikation – organisationers målinriktade kommunikation, bland annat med fokus på kriskommunikation och platsmarknadsföring.

Jesper Falkheimer menar att Campus Helsingborg har alla möjligheter att växa som en del av ett av Europas främsta universitet. Samtidigt har Campus Helsingborg en profil som delvis liknar nya regionala högskolor.

- Mitt mål är att Campus Helsingborg ska bli en expansiv nod för flervetenskaplig utbildning och forskning och bidra till kreativitet, kritik och innovation i Helsingborgs- och Öresundsregionen men också ute i världen, säger han.

Kort om Jesper Falkheimer:
Född 1970. Docent i medie- och kommunikationsvetenskap vid Lunds universitet. Doktorerade 2004 i Lund med en avhandling om medier, källstrategier och Öresundsregionen. Docent 2008.
Är för närvarande chef på K3, Institutionen för konst, kultur och kommunikation vid Malmö högskola. Tidigare prefekt för institutionen för kommunikationsstudier och lektor på institutionen för Service Management vid Campus Helsingborg.

För kontakt med Jesper Falkheimer: 0706-61 65 96

Läs mer om Campus Helsingborg:

Anna Johansson

Pressmeddelanden före 04-08-16

Prenumerera på pressmeddelanden

Ändra/ta bort din prenumeration

Pressmeddelanden i RSS-format (kopiera webbadressen):

PRESSKONTAKTER

Anna Johansson