Pressmeddelanden

Publicerad: 2012-11-02 10:08

Ny handelsforskning snart i en butik nära dig

Vad händer när kunden lämnar butiken? Hur hållbara är produkterna i våra butiker? Vad händer med stadskärnan när köpcentret flyttar ut eller när IKEA kommer till stan? Det är några av de frågor som branschfolk och akademiker presenterar svar på när Nordens största konferens för detaljhandelsforskare, NRWC, kommer till Lund, den 7-8 november.

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet står värd för den tredje upplagan av NRWC 2012 (Nordic Retail and Wholesale Conference) som lockar rekordmånga deltagare från de nordiska länderna till Lund.

- På konferensen identifierar vi detaljhandelns framtida utmaningar. Mycket av den forskning som presenteras här blir till branschinsikter och landar förr eller senare i din butik och vardag, säger Jens Hultman, docent i marknadsföring vid Ekonomihögskolan.

Ett hundratal forskare och näringslivsrepresentanter presenterar resultat från kunskapsfronten inom så skilda områden som marknadsföring, konsumentforskning, nationalekonomi och sociologi.

- NRWC är en viktig del i utvecklingen av den nordiska handelsforskningen. Konferensen fyller en viktig funktion då den skapar ett forum för handelsforskare att mötas och utbyta kunskap och erfarenheter, säger Andreas Hedlund, kanslichef på Handelns Utvecklingsråd.

Huvudtalare vid konferensen är Anders Dahlvig, f.d. koncernchef för IKEA och styrelsemedlem i bl.a. H&M och Kingfisher, och Claes Robert Julander, professor i företagsekonomi med överblick över de senaste 30 åren inom detaljhandeln.

NRWC 2012 - Arrangörer

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet står värd för NRWC 2012 som arrangeras tillsammans med Handelns Utvecklingsråd och Hakon Swenson Stiftelsen. Mer information om program och talare finner du på hemsidan för NRWC 2012.

För pressaccess och tips om föredrag under konferensen vänligen kontakta:

Jens Hultman, docent i marknadsföring på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Mobil: 070 925 06 65 eller E-post: jens.hultman@fek.lu.se

För ytterligare information kontakta:

Henrik Killander, pressansvarig på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Tel. 046-222 80 73 eller E-post: Henrik.Killander@ehl.lu.se

Henrik Killander

Pressmeddelanden före 04-08-16

Prenumerera på pressmeddelanden