Pressmeddelanden

Naturvetenskap

Publicerad: 2005-11-22 14:05

Ledande dinosaurieforskare till Lund

En av världens mest kända dinosaurieforskare gästar Lunds universitet fredagen den 25 november. Han heter Philip J Currie (från University of Alberta) och kommer att ge en föreläsning i Pangea, Geocentrum, kl 12.15. Titeln är ”Feathered dinosaurs and the origin of birds”.
Dr Currie har arbetat i många med Tyrannosaurus Rex i Nordamerika men också varit med om att göra de uppmärksammade upptäckterna av befjädrade dinsoaurier i Liaonangprovinsen i Kina. Man känner nu till en rad arter som ger en tydlig bild av utvecklingen från dinosaurie till fågel. De befjädrade dinosaurierna kunde dock inte flyga. Fjädrarna kan ha varit ett skydd, en temperaturregulator eller kanske ett ornament i sökandet efter partner – därom tvistar fortfarande de lärde.
Currie är även känd för en bredare allmänhet eftersom han ofta medverkar i tv-kanalerna Discovery Channel och National Geographic Channel. Att han kommer till Lund beror på att en lundensisk geolog och dinosaurieexpert, Johan Lindgren, har ett samarbete med honom.
Media är givetvis välkomna att bevaka evenmanget. Det finns möjligheter att intervjua dr Currie efter föreläsningen.

Göran Frankel

Pressmeddelanden före 04-08-16

Prenumerera på pressmeddelanden

Ändra/ta bort din prenumeration