Pressmeddelanden

Universitetsövergripande

Publicerad: 2005-11-24 09:55

Pressinbjudan: Gro Harlem Brundtland diskuterar rätten till hälsa

Den 29 november arrangerar Raoul Wallenberginstitutet och Lunds universitet en offentlig föreläsning för att hedra minnet av utrikesministern Anna Lindh och hennes gärning – The Anna Lindh Lecture – 2005 – tänkt att återkomma årligen.

De mänskliga rättigheterna var en ledstjärna i hennes arbete, och första föreläsningen i serien hålls av vännen och förre norska statsministern Gro Harlem Brundtland som kommer att tala om rätten till hälsa. Gro Harlem Brundtland är själv läkare, och efter att ha lämnat den norska politiken var hon under fem års tid generaldirektör vid världshälsoorganisationen WHO.
Föreläsningen äger rum i universitetshusets aula den 29 november klockan 17.00.

Vid en presskonferens tidigare under dagen finns möjlighet att träffa några av föreläsningsseriens arrangörer, tidigare statsministern Ingvar Carlsson som är ordförande i Anna Lindhs Minnesfond, tf. föreståndaren för Raoul Wallenberginstitutet Leif Holmström och föreläsaren Gro Harlem Brundtland själv.

Varmt välkomna att diskutera globala utmaningar som rätten till hälsa och en hållbar utveckling!

Vad? Presskonferens
När? 29 november klockan 11.00
Var? Raoul Wallenberginstitutet vid Lunds universitet, Stora Gråbrödersgatan 17 B
Vilka medverkar? Förre statsministern Ingvar Carlsson, förra statsministern och generaldirektören för WHO, Gro Harlem Bruntland och Leif Holmström, Raoul Wallenberginstitutet