Pressmeddelanden

Publicerad: 2005-11-29 14:10

Årets ekonomipristagare till Ekonomihögskolan

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet har glädjen att inbjuda till föreläsning med årets mottagare av Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne – Professor Robert J. Aumann och Professor Thomas C. Schelling.

Föreläsningar kring Konflikt och Samarbete
Den 15 december kommer Robert J. Aumann och Thomas C. Schelling till Lund och Ekonomihögskolan för att hålla en föreläsning. Professor Aumann inleder med ett föredrag under rubriken ’War and Peace’. Därefter föreläser Professor Schelling om ’Game Theory: a Practical Application to Arms Control’, varpå det följer en öppen gemensam frågestund.

Då intresset för evenemanget förväntas bli stort och antalet platser är begränsat, är anmälan om deltagande obligatorisk.

Anmälan görs till: Therese.Nilsson@nek.lu.se, senast den 7 december.

Professor R. J. Aumann och Professor T. C. Schelling mottar Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne för sina bidrag till ökad förståelse av konflikt och samarbete med utgångspunkt i spelteori. Deras forskning har skapat nya länkar mellan nationalekonomin och andra samhällsvetenskaper. R. J. Aumann är idag verksam vid Center for Rationality, Hebrew University of Jerusalem, Israel. T. C. Schelling verkar vid Department of Economics and School of Public Policy, University of Maryland College Park, USA.

Tid: 15 december 2005 kl. 10.00
Plats: Ekonomihögskolan, EC1 Crafoordsalen

Ulrika Oredsson

Pressmeddelanden före 04-08-16