Pressmeddelanden

Teknik / LTH

Publicerad: 2006-11-01 12:00

Vernissage på ”Teknikonerna”

Torsdagen den 2 november klockan 16.00 inbjuds till vernissage på Studiecentrum, LTH, John Ericssons väg 3 i Lund. Det handlar om arkitekt och professor Peter Brobergs sista utställning - TEKNIKONERNA.

Peter Broberg var arkitekt och också professor på LTH i humanteknologi. Peter avled i början av året. Han arbetade in i det sista bl a med TEKNIKONERNA, beskrivna både i en bok och som utställning.
Peter Brobergs familj har med stort engagemang och givmildhet gett Lunds Tekniska Högskola tillstånd att publicera Peter Brobergs verk och att använda och trycka hans Teknikoner, kompletterat med korta beskrivningar av vår historia sett ur ett annat perspektiv än vi är vana vid. Istället för att beskriva kungarnas historia har Peter beskrivit historien om hur människor tagit tekniken i sin tjänst för sin egen utveckling.

Det är med stor glädje vi ber att få inbjuda till öppnandet av utställningen Teknikonerna.

Observera: Studiecentrum är den byggnad mitt på LTH-området som förr hette UB2. Utställningen äger rum på andra våningen med direktingång från John Ericssons väg.
Detta är det första utställningen i den del av byggnaden som är planerad för just utställningar. Nyrenoverade Studiecentrum invigdes annars tidigt i våras och används flitigt av LTH-studenter.

Mats Nygren

Pressmeddelanden före 04-08-16

Prenumerera på pressmeddelanden

Ändra/ta bort din prenumeration