Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Sociala medier

möt oss på facebook, twitter, youtube med mera
Du har många möjligheter att ta del av vår verksamhet och kommunicera med oss via sociala medier. Här listar vi de universitetsövergripande kanalerna. Men även på fakultets- och institutionsnivå finns många sidor, flöden och bloggar att ta del av.

Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn

Våra Facebook-sidor vänder sig främst till nuvarande och potentiella studenter, nationellt och internationellt.

Twitter förmedlar våra pressinformatörer nya forskningsrön, evenemang och andra nyheter från universitetet.

Instagram fångas olika universitetsmiljöer i bild. Kontot används både av universitetets kommunikatörer och våra studenter.

YouTube, Bambuser och iTunesU

Vid Lunds universitet kan du hitta video- och ljudmaterial på olika kanaler. Dels produceras videomaterial som läggs ut på universitetet egna webbsidor, och dels publiceras material på videoplattformar utanför universitetet. YouTube, Bambuser och iTunesU är tre av dessa.

På vår internationella Youtube-kanal hittar du filmklipp från intervjuer med forskare, studentevenemang och publika evenemang med mera, medan vår svenska Youtube-kanal innehåller svensk- och danskspråkiga intervjuer och reportage med framför allt studenter.

Bambuser finns inspelningar från olika evenemang som exempelvis Debatt i Lund, Bokmässan i Göteborg och Innovation in Mind. Vår iTunesU-portal är en stor kunskapsbank för alla som vill ta del av vår utbildning och forskning. Allt material är gratis att ladda ner. Eftersom portalen har en internationell publik är en stor del av materialet på engelska.

 

Sidansvarig:
Ett dokument som använder iframe för att länka till Lunds universitet på Facebook

kontaktinformation

Lunds universitet
Telefon: 046-222 00 00 (växel)
E-post: lu [at] lu [dot] se

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen