Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Examen och karriär

på väg mot yrkeslivet

studenter som springer nerför trappa

När du har kommit en bit på väg med dina studier kan det vara dags att börja fundera kring examen, examensarbete, uppsats och din framtida karriär. Att skriva uppsats är ofta det sista man gör innan examen.

Registrera dig i universitetets karriärportal

Din framtida karriär är något som du kan planera inför redan när du börjar dina studier. Bland annat kan du registrera dig vid Lunds universitets jobb- och karriärportal mycareer.lu.se. Där hittar du jobb, exjobb och praktikplatser.

Gå direkt till MyCareer på mycareer.lu.se

Se film om karriärvägledning

 

Planera din karriär

Karriärinformationen vid Lunds universitet

Ett antal gånger per termin håller Lunds universitet seminarier för studenter om  hur du söker jobb i Sverige eller utomlands, hur du skriver ett CV med mera. Då och då kommer gästföreläsare som berättar om olika karriärmöjligheter.
Du hittar mer information om seminarier och servicerelaterad information under fliken Karriärstöd, jobb och praktik.
 

Karriärverksamheter ute på fakulteterna

Karriärvägledning och karriärverksamheter finns på de flesta fakulteter och de är till för dig som student. Du hittar information på deras respektive hemsida och du är välkommen att kontakta dem.

 

VentureLab – för dig som vill starta företag

VentureLab stöttar och hjälper de studenter och nyexaminerade som funderar på att starta eget. Hör gärna av dig till dem.

Kontaktuppgifter hittar du på Venturelabs hemsida

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen