Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Livet som student

Har du precis gått ut gymnasiet? Eller har du jobbat i några år eller redan studerat vid något annat lärosäte? Oavsett var du är i livet så är en sak helt säker – som student vid Lunds universitet får du möjlighet att ta del av ett unikt studentliv.

Studenter sitter framför IKDC och äter lunch.

När du börjar studera kommer säkert en del frågor att dyka upp. Här kan du läsa mer om studentlivet, bostäder, ekonomi, service och stöd till dig som student, studenträttigheter och vad det faktiskt innebär att vara ny som student vid Lunds universitet.

Ny som student på universitetet

Det är mycket som är nytt för den som inte har studera vid universitetet tidigare. Här har vi samlat information om upprop, kurslitteratur och akademiska begrepp.

Hitta bostad

Det kan vara svårt att hitta någonstans att bo som student i Lund. Men om du är ute i god tid och letar noga så finns alla möjligheter!

Nationer och kårer

Vill du arrangera fester eller andra aktiviteter? Eller kanske engagera dig i studentpolitiska frågor? Då kan ett engagemang i någon av Lunds alla kårer och nationer vara något för dig.

Service och stöd

Om du behöver stöd och hjälp under din studietid så finns flera avdelningar som kan stötta dig.

Nuvarande student

Letar du efter länkar till Studentportalen och andra studenttjänster? Då kan du kika på sidan "Nuvarande student". 

På gång

Du kan kika in i Lunds universitets eget kalendarium för att ta del av vad som är på gång inom universitetsvärlden just nu.

Ekonomi och stipendier

Vill du söka studiemedel? Det gör du via CSN, men vi guidar dig kort till vad som gäller. Som nuvarande student vid Lunds universitet kan du också söka stipendier för att få lite extra pengar.

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu.se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen