Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Livet som student

Har du precis gått ut gymnasiet? Eller har du jobbat i några år eller redan studerat vid något annat lärosäte? Oavsett var du är i livet så är en sak helt säker – som student vid Lunds universitet får du möjlighet att ta del av ett unikt studentliv.

Blond tjej i röd tröja ligger i gräset och pratar med några kompisar. Foto.

När du börjar studera kommer säkert en del frågor att dyka upp. Här kan du läsa mer om studentlivet, bostäder, ekonomi, service och stöd till dig som student, studenträttigheter och vad det faktiskt innebär att vara ny som student vid Lunds universitet.

Hitta bostad

Det kan vara svårt att hitta någonstans att bo som student i Lund. Men om du är ute i god tid och letar noga så finns alla möjligheter!

Läs mer om att hitta boende

Nationer och kårer

Vill du arrangera fester eller andra aktiviteter? Eller kanske engagera dig i studentpolitiska frågor? Då kan ett engagemang i någon av Lunds alla kårer och nationer vara något för dig.

Läs mer om nationer och kårer

Nuvarande student

Letar du efter länkar till Studentportalen och andra studenttjänster? Då kan du kika på sidan "Nuvarande student". Där har vi samlat en hel del bra länkar vidare.

Gå direkt till sidan för nuvarande studenter

På gång

Du kan kika in i Lunds universitets eget kalendarium för att ta del av vad som är på gång inom universitetsvärlden just nu.

Gå direkt till kalendariet

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen