Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Stöd när du skriver uppsats

Att skriva en uppsats är ett självständigt arbete som du planerar och strukturerar i samarbete med din handledare. Ibland skriver du tillsammans med en eller flera kurskamrater och ibland ensam. Oavsett vilket kan du under skrivandet behöva stöd för att veta att du är på rätt väg och lever upp till utbildningens krav.

Språkpedagog

Med vår språkpedagog kan du diskutera skrivprocessen och få stöd när du strukturerar ditt arbete. Du kan också få hjälp med viss språkgranskning för att hitta eventuella typfel i din uppsats, däremot inte med korrekturläsning av ditt arbete.

Bibliotek

På ditt bibliotek kan du få hjälp med informationssökning och att hitta rätt litteratur. Vissa bibliotek har också datorer med rättstavningsprogram där du kan gå igenom din text.

Läs mer om resursdatorer och program i bibliotekens talboksguide

Kontaktfunktioner på biblioteken

Handledare

Handledaren är den som står för sakkunskapen. Det är mycket viktigt att du har bokat in regelbundna handledarträffar och kommer dit väl förberedd. Dessa möten är avstämningar på vägen mot den färdiga uppsatsen och fungerar som en kontroll av att det material du har ligger på rätt nivå.

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Pedagogiskt stöd

Besöksadress:
Sektionen Student och utbildning
Genetikhuset
Sölvegatan 29 B, Lund

Postadress:
Pedagogiskt stöd
Lunds universitet
Box 117, 221 00 Lund

 

Lena Bosund

Språkpedagog
lena [dot] bosund [at] stu [dot] lu [dot] se

Campus Helsingborg, måndagar
Telefon: 042-35 65 34

Lund, torsdagar
Telefon: 046-222 43 64

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen