Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Mottagningen

Information om hur du kommer i kontakt med oss
Är du osäker på om Studenthälsan är rätt för dig, ring oss gärna, så hjälper vi dig. Vårt arbete är inriktat på förebyggande arbete i våra kurser/workshops. Se gärna över utbudet innan du kontaktar oss med självremiss då det ibland kan vara lång väntetid för enskilda samtal.

På måndagar och onsdagar kl 13.00--14.30 erbjuds telefontid till kurator för dig som vill ha en rådgivning i studierelaterade frågor eller bara undrar vart du kan vända dig.

Innan det blir aktuellt med ett individuellt samtal finns det mycket man kan prova först på egen hand, läs därför gärna våra råd och tips eller anmäl dig till våra kurser/workshops.

Vårt utbud i kurser/workshops uppdateras inför varje termin. Deltagarna säger ofta att det största behållningen de haft är att få ha träffat andra med liknande problem.

Studenthälsan har stängt 30/3--6/4. Välkommen att kontakta oss igen 7/4.

Är det enskilt samtal rörande din vardagsstruktur och studiesituation du önskar ber vi dig fylla i vår självremiss. Vi fokuserar mycket av vårt arbete gentemot din studiesituation och arbetar vanligen med kortare insatser, oftast max 5 samtal. En gång i veckan går vi igenom alla självremisser och tar ställning till om Studenthälsan har möjlighet att ta emot dig för ett bedömningssamtal. Efter detta kontaktas alla som skickat in sin självremiss.

Har du långvarig problematik och kanske har haft kontakt för detta tidigare ber vi dig vända dig till din vårdcentral eller psykiatrin.

Du som studerar vid LTH och vill/behöver prata med en kurator kan vända dig direkt till kuratorerna där.

Ett besök hos oss kostar 60 kronor (endast betalning med kort). Ta med legitimation.

Vi som arbetar på Studenthälsan har tystnadsplikt och vi är skyldiga enligt lag att föra journal.

Förutom vår mottagning i Lund har vi även mottagningar i Alnarp, på Campus Helsingborg och på de konstnärliga utbildningarna i Malmö.

Mottagning i Alnarp

Mottagning på Campus Helsingborg

Konstnärliga utbildningarna i Malmö

För dig som går på de konstnärliga utbildningarna i Malmö har vi tidsbokad mottagning varannan tisdag (jämna veckor) på Musikhögskolan.

Kurator Hans Alnemark
hans [dot] alnemark [at] stu [dot] lu [dot] se
Telefon: 046 - 222 43 83, ring och lämna meddelande på röstbrevlådan.

Internetbaserad behandling (KBT-online)

Vi erbjuder denna internetbehandling som ett komplement till det övriga utbudet. Behandlingen riktar sig till studenter med ångestproblematik och innebär att man har viss kontakt med behandlare på Studenthälsan. För mer information kontakta:
asa [dot] probert [at] stu [dot] lu [dot] se
ulrika [dot] linse_stromland [at] stu [dot] lu [dot] se

Lagstadgade medicinska kontroller för studerande (t ex vid försöksdjursarbete eller humant material):

Om man som student i studierna regelmässigt exponeras för försöksdjur el biologiska agens ska man erbjudas medicinsk kontroll. Ansvaret för riskbedömningen är prefektens/motsvarande. För stödmaterial se LU Bygg Medicinska kontroller. Observera att beställningsblanketten inte ska användas för studerande.

De medicinska kontrollerna för studenter utförs inte av Lunds universitets företagshälsovård eller vid Studenthälsan utan respektive utbildningsanordnare måste lösa detta genom externa leverantörer.

Sidansvarig:

Studenthälsans byggnad

Kontaktinformation

Studenthälsan
Telefon:
046-222 43 77

Besöksadress:
Paradisgatan 5 B
Lund

Postadress:
Lunds universitet
Studenthälsan
Box 117
221 00  LUND

Se karta på google.se

Receptionens öppetider:
Måndag, tisdag och fredag 08.30–12.00, 13.00–15.00.
Onsdag 08.30–12.00
Torsdag 11.00–12.00

Med reservation för tillfälliga ändringar.

Presskontakt
Hans Alnemark 046 - 222 43 83
hans [dot] alnemark [at] stu [dot] lu [dot] se
Ulrika Linse Strömland 046 - 222 43 79
ulrika [dot] linse_stromland [at] stu [dot] lu [dot] se

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen